BBC Worldwide en GNE kondigen BBC and ESU Awards 2012 aan

De zoektocht naar ‘s lands beste sprekers en schrijvers in het Engels is begonnen!

12 DECEMBER 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Ook dit jaar zoeken de BBC en het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) naar de beste jonge Engelse sprekers en schrijvers door middel van de BBC and ESU Awards 2012. De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse voor zowel geschreven als gesproken Engels te vergroten en trekken scholieren uit alle provinciën van ons land aan. De wedstrijd biedt een uitstekend platform om vaardigheden in de Engelse taal te verbeteren.

Ook dit jaar zoeken de BBC en het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) naar de beste jonge Engelse sprekers en schrijvers door middel van de BBC and ESU (English-Speaking Union) Awards 2012.

Het is de tiende keer dat deze prestigieuze wedstrijd voor de beste schrijvers en sprekers in het Engels samen met de BBC wordt georganiseerd voor Nederlandse scholieren. De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse voor zowel geschreven als gesproken Engels te vergroten en trekken scholieren uit alle provinciën van ons land aan. De wedstrijd biedt een uitstekend platform om vaardigheden in de Engelse taal te verbeteren. Afgelopen jaren deden honderden scholieren van meer dan 80 scholen mee.

De wedstrijd bestaat uit drie verschillende categorieën; de Public Speaking Award, Young Writers Award en de Digital Voice Award. Bij de Public Speaking Award geven de scholieren een vijf minuten durende speech over een vooraf bepaald onderwerp en beantwoorden dan drie minuten lang vragen over hun speech. De jury let vooral op een originele benadering van het onderwerp, de structuur, gebruik van het Engels en de manier waarop de vragen beantwoord worden.

Bij de Young Writers Award en de Digital Voice Award kunnen de deelnemers op een andere manier hun visie op een van de onderwerpen geven; door middel van opiniestuk van 600 woorden voor een krant of een originele video.

Registratie
Scholieren en studenten kunnen hun opiniestuk of video boodschappen inzenden of zich registreren voor de Public Speaking voorrondes op de website www.bbcawards.nl. De deadline voor registraties is 3 februari 2012. Iedere school mag vier kandidaten per competitie inschrijven voor de BBC and ESU Awards 2012. Deelnemers kunnen kiezen uit zeven thema’s waarover hun tekst, video of speech moet gaan:

· How does peer pressure affect young people?

· Is social networking anti-social?

· Is binge drinking amongst teenagers getting out of control?

· Is news created by the media?

· Do computer games cause bad behaviour in children?

· Are the Olympics about medals or money?

· ESU topic: The Wisdom of Youth (Public Speaking Award only)


Halve finale en finale op 17 april 2012
Na verschillende regionale voorrondes door het hele land, vinden op dinsdag 17 april 2012 zowel de halve finale als de finale plaats. In de ochtend strijden 16 kandidaten voor een van de 8 plaatsen in de finale van de Public Speaking Award. In de middag strijden de 8 finalisten voor de titel ‘Best Public Speaker 2012’. Tijdens de finale worden ook de winnaars van de Digital Voice Award en Young Writers Award bekend gemaakt. Gedurende de dag geeft de ESU verschillende workshops voor leraren over spreken in het openbaar.

De winnaar van de Public Speaking Award wordt uitgenodigd om van 14 tot 18 mei 2012 deel te nemen aan de English- Speaking Union International Final for Public Speaking in Londen. De winnaar van de BBC Young Writers Award mogen een schrijfcursus van een week volgen in een van de Arvon Foundation centra in het Verenigd Koninkrijk en de winnaar van de Digital Voice Award krijgt een speciale prijs die perfect past bij digitale media.

Organisatie
De competities worden georganiseerd onder de verantwoordelijkheid van het Genootschap Nederland-Engeland en BBC Worldwide met ondersteuning het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de Britse Ambassade en British Council.

Ondersteuning
Andere organisaties die de BBC Awards ondersteunen zijn: Unilever, Pearson Education, British Council, Universiteit van Utrecht, VO-Raad, Europees Platform voor Nederlands Onderwijs, Vereniging Leraren Levende Talen, Arvon (The Foundation for Writing) en mediapartner Metro.

Citaten
"Dit is het derde jaar waarin ik betrokken ben bij deze awards. Ik ben altijd erg onder de indruk, niet alleen van de kwaliteit van de inzendingen en het hoge niveau van het Engels door de deelnemers, maar ook van het enthousiasme en toewijding van iedereen die betrokken is. Het is goed om te zien dat de Engelse taal zo leeft onder de Nederlandse jongeren. En omdat het Engels steeds belangrijker wordt als internationale handelstaal – en social media – is het belang van deze competitie nog nooit zo groot geweest." Paul Arkwright, de Britse Ambassadeur in Nederland
"De BBC and ESU Awards hebben een aantal fantastische jonge sprekers en schrijvers voortgebracht in de afgelopen tien jaar en BBC Worldwide is aangenaam verrast door de reacties en kwaliteit van de inzendingen voor de Digital Voice Award, die vorig jaar voor het eerst gehouden werden. We zijn erg trots op de rol die de BBC Worldwide kanalen spelen bij het inspireren van jonge mensen om hun kennis van de Engelse taal te verbeteren en ik ben er zeker van dat de competitie ook dit jaar weer een groot succes wordt." Ian McDonough, SVP and General Manager EMEA, BBC Worldwide Channels
"Met het organiseren van deze competitie biedt het GNE middelbare scholieren en HBO studenten de kans om hun vaardigheden in de Engelse taal te verbeteren. Wij denken dat deze competitie een belangrijke ondersteuning in de verdere studie en toekomstige carrière van de deelnemers is." Hans Kräwinkel van het GNE
Afbeeldingen
Over BBC World News

BBC Global News bestaat uit BBC World Service, BBC World News television, bbc.com/news (de internationale online nieuwssite van de BBC), BBC Monitoring en BBC Media Action (de internationale organisatie voor ontwikkelingshulp van de BBC).

Wekelijks stemmen internationaal 256 miljoen kijkers af op de internationale nieuwsservices van het bedrijf, waaronder BBC World Service, de televisiezender BBC World News en bbc.com/news.

BBC World News en bbc.com/news, BBC’s commerciële internationale nieuws platforms, zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door BBC Global News Ltd. BBC World News is beschikbaar in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, en meer dan 360 miljoen huishoudens en 1,8 miljoen hotelkamers. De inhoud van het kanaal is ook beschikbaar via 173 cruiseschepen, 53 luchtvaartmaatschappijen en 23 mobiele netwerken. Bbc.com is een van de meest gerespecteerde merken op het internet en de wereldwijde nieuws content op de site biedt up-to-the-minute internationaal nieuws en diepgaande analyses voor pc's, tablets en mobiele apparaten tot 58 miljoen unieke gebruikers per maand.

 

berichten