Voorronde Voorschoten: Tien scholieren door naar kwart finale BBC and ESU Awards

De zoektocht naar ‘s lands beste sprekers in het Engels!

10 MAART 2012, VOORSCHOTEN
Samenvatting
10 maart 2012 - Na een enerverende competitiedag bij het The British School in the Netherlands in Voorschoten zijn de winnaars bekend van de tweede voorronde van de BBC and ESU Public Speaking Award 2012. Deze prestigieuze wedstrijd, die dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. De Engelse spreekvaardigheid van de kandidaten wordt getoetst evenals andere aspecten van spreken in het openbaar.
Tien kandidaten mogen door naar de kwart finale op 31 maart in Nieuwegein, waar scholieren vanuit het hele land samen komen en strijden om een plek in de nationale finale.

De volgende scholieren hebben een plekje in de kwart finale bemachtigd:
  • Laura van Geuns, Christelijk Gymnasium Sorghvliet uit Den Haag
  • Catherine Garza-Maasoe, Wolfert van Borselen uit Rotterdam
  • Hoba Gull, Wolfert van Borselen uit Rotterdam
  • Thomas Evans, International School of the Hague, Den Haag
  • Xander Maes , International School of the Hague, Den Haag
  • Gabriel de Massiac Deza, French School, Den Haag
  • Elenora Hu, Stanislascollege Westplantsoen, Delft
  • Andries van Oeffel, IJsselcollege, Capelle aan den IJssel
  • Linde van Rooijen, IJsselcollege, Capelle aan den IJssel
  • Zoë van Horck, OSG Willem Blaeu, Alkmaar

(kijk op www.bbcawards.nl voor winnaars uit overige voorrondes)

Hieronder kun je de informatie over de verschillende winnaars downloaden (zie kopje documents). Vanaf maandag 12 maart is hier ook beeldmateriaal van de winnaars te downloaden.


De BBC and ESU Awards worden georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) en BBC Worldwide, met support van de English-Speaking Union (ESU). De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse van scholieren in de Engelse taal te vergroten. Meer dan 100 scholen uit alle provinciën van Nederland hebben scholieren ingeschreven voor deze competitie, dit is 30% meer dan voorgaande jaren.

De wedstrijd bestaat uit drie verschillende categorieën; de Public Speaking Award, Young Writers Award en de Digital Voice Award. Bij de Public Speaking Award geven de scholieren een vijf minuten durende speech over een vooraf bepaald onderwerp en beantwoorden dan drie minuten lang vragen over hun speech.  Bij de Young Writers Award en de Digital Voice Award kunnen de deelnemers op een andere manier hun visie op een van de onderwerpen geven; door middel van opiniestuk van 600 woorden voor een krant of een originele video.

Halve finale en finale op 17 april 2012
Op dinsdag 17 april 2012 vinden zowel de halve finale als de finale plaats in de Dutchview studio in Hilversum. In de ochtend strijden 16 kandidaten voor een van de 8 plaatsen in de finale van de Public Speaking Award. In de middag strijden acht scholieren in aanwezigheid van Paul Arkwright, de Britse Ambassadeur, voor de titel ‘Best Public Speaker 2012’. Tijdens de finale worden ook de winnaars van de Digital Voice Award en Young Writers Award bekend gemaakt.

Van 14 tot 18 mei  2012 mag de winnaar van de Public Speaking Award naar Londen om deel te nemen aan de English- Speaking Union International Final.  Hij of zij neemt het daar op tegen winnaars uit de hele wereld.

www.bbcawards.nl
Over BBC World News

BBC Global News bestaat uit BBC World Service, BBC World News television, bbc.com/news (de internationale online nieuwssite van de BBC), BBC Monitoring en BBC Media Action (de internationale organisatie voor ontwikkelingshulp van de BBC).

Wekelijks stemmen internationaal 256 miljoen kijkers af op de internationale nieuwsservices van het bedrijf, waaronder BBC World Service, de televisiezender BBC World News en bbc.com/news.

BBC World News en bbc.com/news, BBC’s commerciële internationale nieuws platforms, zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door BBC Global News Ltd. BBC World News is beschikbaar in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, en meer dan 360 miljoen huishoudens en 1,8 miljoen hotelkamers. De inhoud van het kanaal is ook beschikbaar via 173 cruiseschepen, 53 luchtvaartmaatschappijen en 23 mobiele netwerken. Bbc.com is een van de meest gerespecteerde merken op het internet en de wereldwijde nieuws content op de site biedt up-to-the-minute internationaal nieuws en diepgaande analyses voor pc's, tablets en mobiele apparaten tot 58 miljoen unieke gebruikers per maand.

 

berichten