BBC-nieuwslezer Aaron Heslehurst presenteert BBC and ESU Awards 2012

13 MAART 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
BBC Worldwide en het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) hebben vandaag aangekondigd dat de presentator van het BBC World News Aaron Heslehurst dit jaar de finale zal presenteren van de BBC and ESU (English-Speaking Union) Awards die op 17 april 2012 in Nederland worden gehouden.

Het is alweer de tiende keer dat deze wedstrijd wordt gehouden. Ook dit jaar zoeken de BBC en het GNE naar de beste jonge Engelse sprekers en schrijvers van Nederland. Voor de Digital Voice Award werden deelnemers onlangs ook gevraagd hun visie te geven op het gekozen onderwerp door middel van een originele video. Aaron zal de uitreiking van de awards presenteren, waarvoor dit jaar een recordaantal inzendingen is ontvangen; meer dan 100 Nederlandse scholen hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd. De inzendingen voor de Public Speaking Awards zijn ook met 30% toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Aaron Heslehurst is sinds 2002 presentator van het economische nieuws bij BBC World News en werd in de Daily Telegraph Wealth Management Awards van 2009 door het Britse publiek verkozen tot "Best Industry Commentator of the Year".

De van oorsprong Australische Aaron begon zijn journalistieke carrière als nieuwslezer bij Prime Television/Seven Network in Sydney en Canberra. In zijn functie bij BBC World News bracht Aaron verslag uit over een aantal van de meest spraakmakende nieuwsberichten van de afgelopen jaren waaronder de wereldwijde kredietcrisis en economische achteruitgang, en de ineenstorting van het internationale toerisme.

Aaron heeft een aantal van de belangrijkste economische leiders ter wereld geïnterviewd van de Wereldbank, het IMF, de Europese Unie en de Wereldhandelsorganisatie. Naast zijn functie als nieuwslezer is Aaron ook van tijd tot tijd te zien bij FASTTRACK, het wekelijkse reisnieuwsprogramma van BBC World News.


Over BBC and ESU Awards
De BBC en ESU Awards bestaan uit drie categorieën: de Public Speaking Award, de Young Writers Award en de Digital Voice Award. De finale vindt plaats op dinsdag 17 april 2012 in de studio's van DutchView, op het Media Park in Hilversum.

In de ochtend strijden 16 kandidaten voor een van de 8 plaatsen in de finale van de Public Speaking Award. In de middag strijden de 8 finalisten voor de titel ‘Best Public Speaker 2012’. Tijdens de finale worden ook de winnaars van de Digital Voice Award en Young Writers Award bekend gemaakt.

In de jury van dit jaar zitten onder andere de Britse Ambassadeur in Nederland, Paul Arkwright, en Fiona Macdonald van The British Council.

De winnaar van de Public Speaking Award wordt uitgenodigd om van 14 tot 18 mei 2012 deel te nemen aan de English- Speaking Union International Final for Public Speaking in Londen.

Meer informatie over de awards is te vinden op www.bbcawards.nl

Citaten
""Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben dit jaar de BBC and ESU Awards te presenteren. Het vermogen om duidelijk te communiceren in de Engelse taal is een belangrijke vaardigheid in de wereld van tegenwoordig en het is geweldig dat BBC Worldwide de awards de afgelopen 10 jaar samen met het GNE heeft ondersteund en een wedstrijd heeft ontwikkeld die studenten ertoe aanzet hun kennis van de taal te verbeteren," " Aaron Heslehurst, BBC World News host
Afbeeldingen
Over BBC World News

BBC Global News bestaat uit BBC World Service, BBC World News television, bbc.com/news (de internationale online nieuwssite van de BBC), BBC Monitoring en BBC Media Action (de internationale organisatie voor ontwikkelingshulp van de BBC).

Wekelijks stemmen internationaal 256 miljoen kijkers af op de internationale nieuwsservices van het bedrijf, waaronder BBC World Service, de televisiezender BBC World News en bbc.com/news.

BBC World News en bbc.com/news, BBC’s commerciële internationale nieuws platforms, zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door BBC Global News Ltd. BBC World News is beschikbaar in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, en meer dan 360 miljoen huishoudens en 1,8 miljoen hotelkamers. De inhoud van het kanaal is ook beschikbaar via 173 cruiseschepen, 53 luchtvaartmaatschappijen en 23 mobiele netwerken. Bbc.com is een van de meest gerespecteerde merken op het internet en de wereldwijde nieuws content op de site biedt up-to-the-minute internationaal nieuws en diepgaande analyses voor pc's, tablets en mobiele apparaten tot 58 miljoen unieke gebruikers per maand.

 

berichten