Zestien scholieren naar finale BBC and ESU Awards

De zoektocht naar ‘s lands beste sprekers in het Engels!

01 APRIL 2012, NIEUWEGEIN
Samenvatting
31 maart 2012 – Na een spannende kwart finale zijn de finalisten bekend van BBC and ESU Public Speaking Award 2012. Deze prestigieuze wedstrijd, die dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. In het Cals College in Nieuwegein streden 38 scholieren vanuit het hele land voor één van de 16 plekken in de nationale finale.

Op dinsdag 17 april 2012 vinden zowel de halve finale als de finale van de BBC and ESU Public Speaking Award 2012 plaats in de DutchView studio op het Mediapark in Hilversum. In de ochtend strijden 16 kandidaten voor één van de 8 plaatsen in de finale. In de middag strijden de acht finalisten voor de titel ‘Best Public Speaker 2012’. In de jury van dit jaar zitten onder andere de Britse Ambassadeur in Nederland, Paul Arkwright, en Fiona Macdonald van The British Council. Tijdens de finale worden ook de winnaars van de Digital Voice Award en Young Writers Award bekend gemaakt. De winnaar van de Public Speaking Award mag naar Londen om deel te nemen aan de English-Speaking Union International Final. Hij of zij neemt het daar op tegen winnaars uit de hele wereld.

De volgende scholieren hebben een plekje in de halve finale bemachtigd:
Ivor van der Hoog, Cals College, Nieuwegein
Merel Eline de Beer, Gymnasium Apeldoorn, Apeldoorn
Hoba Gull, Wolfert van Borselen, Rotterdam
Catherine Garza-Maasoe, Wolfert van Borselen, Rotterdam
Ahmed Mazlom, Rotterdam International Secondary School, Rotterdam
Annick van der Harten, Christelijk Lyceum Zeist, Zeist
Maureen Walrave, Christelijk Lyceum Zeist, Zeist
Luuk Dresen, KSG De Breul, Zeist
Boy Vijlbrief, Walburg College, Zwijndrecht
Denise Kroesen, Sg. De Rietlanden, Lelystad
Thomas Evans, International School of the Hague, Den Haag
Dimitri Kresko, Haarlemmermeer Lyceum, Hoofddorp
Vincent van Reen, Valuas College, Venlo
Josh Daley, The British School in the Netherlands, Voorschoten
Nabila Nasim, Maasland College, Oss
Tom Poppe, SG Were Di, Valkenswaard

Hieronder is de informatie over de verschillende winnaars downloaden (zie kopje documents). Vanaf maandag 2 april is hier ook meer beeldmateriaal van de winnaars te downloaden.

De BBC and ESU Awards worden georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) en BBC Worldwide, met support van de English-Speaking Union (ESU).  De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse van scholieren in de Engelse taal te vergroten. Meer dan 100 scholen uit alle provinciën van Nederland hebben scholieren ingeschreven voor deze competitie, dit is 30% meer dan voorgaande jaren.

De wedstrijd bestaat uit drie verschillende categorieën; de Public Speaking Award, Young Writers Award en de Digital Voice Award. Bij de Public Speaking Award geven de scholieren een vijf minuten durende speech over een vooraf bepaald onderwerp en beantwoorden dan drie minuten lang vragen over hun speech.  Bij de Young Writers Award en de Digital Voice Award kunnen de deelnemers op een andere manier hun visie op een van de onderwerpen geven; door middel van opiniestuk van 600 woorden voor een krant of een originele video.

De finale wordt gepresenteerd door BBC World News presentator Aaron Heslehurst.
"Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben dit jaar de BBC and ESU Awards te presenteren. Het vermogen om duidelijk te communiceren in de Engelse taal is een belangrijke vaardigheid in de wereld van tegenwoordig en het is geweldig dat BBC Worldwide de awards de afgelopen 10 jaar samen met het GNE heeft ondersteund en een wedstrijd heeft ontwikkeld die studenten ertoe aanzet hun kennis van de taal te verbeteren," aldus Heslehurst. 

www.bbcawards.nl

Over BBC World News

BBC Global News bestaat uit BBC World Service, BBC World News television, bbc.com/news (de internationale online nieuwssite van de BBC), BBC Monitoring en BBC Media Action (de internationale organisatie voor ontwikkelingshulp van de BBC).

Wekelijks stemmen internationaal 256 miljoen kijkers af op de internationale nieuwsservices van het bedrijf, waaronder BBC World Service, de televisiezender BBC World News en bbc.com/news.

BBC World News en bbc.com/news, BBC’s commerciële internationale nieuws platforms, zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door BBC Global News Ltd. BBC World News is beschikbaar in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, en meer dan 360 miljoen huishoudens en 1,8 miljoen hotelkamers. De inhoud van het kanaal is ook beschikbaar via 173 cruiseschepen, 53 luchtvaartmaatschappijen en 23 mobiele netwerken. Bbc.com is een van de meest gerespecteerde merken op het internet en de wereldwijde nieuws content op de site biedt up-to-the-minute internationaal nieuws en diepgaande analyses voor pc's, tablets en mobiele apparaten tot 58 miljoen unieke gebruikers per maand.

 

berichten