BBC World News presentatrice Zeinab Badawi presenteert BBC and ESU Awards 2013

15 MAART 2013
Samenvatting
BBC Worldwide, BBC World News en het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) hebben vandaag aangekondigd dat BBC World News presentatrice Zeinab Badawi dit jaar de finale presenteert van de BBC and ESU (English-Speaking Union) Awards die op 16 april 2013 in Hilversum wordt gehouden. Het is alweer de elfde keer dat deze wedstrijd wordt gehouden in samenwerking met de BBC. Ook dit jaar zoeken de BBC en het GNE naar de beste jonge Engelse sprekers en schrijvers van Nederland.

Meer dan 75 Nederlandse scholen hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd.

Zeinab Badawi zegt: “De BBC and ESU Awards is een fantastisch initiatief dat studenten zelfvertrouwen en kennis kan geven die ze de rest van hun leven bij zich dragen. In een wereld waar de Engelse taal een belangrijk onderdeel is van de zakelijke communicatie, is het doel van de BBC Awards talent te voeden en de passie en toewijding die de scholieren voor hun ontwikkeling hebben te ondersteunen. Ik voel me vereerd dat ik dit jaar de finale mag presenteren.”

Zeinab Badawi is de presentatrice van World News Today with Zeinab Badawi, één van de belangrijkste nieuws en analyse programma’s van BBC World News. In 2009 werd Zeinab uitgeroepen tot ‘International TV Personality of the Year’ door de Association of International Broadcasters.

Na drie jaar live presenteren over de Britse politiek vanuit BBC’s Westminster studios, kwam Zeinab bij BBC World News waar ze uitgroeide tot één van de bekendste gezichten. Ze presenteert World News Debates over belangrijke onderwerpen en HARDtalk, waar ze vooraanstaande internationale figuren heeft geïnterviewd, zoals de Dalai Lama, de President van Sudan Omar al-Bashir, Desmond Tutu en Bill Clinton.

Zeinab is geboren in Sudan, maar kwam op driejarige leeftijd naar Engeland. Ze studeerde filosofie, politiek en economie aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft een Masters Degree van de Universiteit van Londen en een eredoctoraat van de School of Oriental and African Studies London University. Zeinab spreekt vloeiend Arabisch, maar heeft ook Frans en Russisch gestudeerd.

De BBC en ESU Awards bestaan uit twee categorieën: de Public Speaking Award en de Young Writers Award. De finale vindt plaats op dinsdag 16 april 2013 in de studio's van Sir Rufus, op het Media Park in Hilversum.

In de ochtend strijden zestien kandidaten voor een van de acht plaatsen in de finale van de Public Speaking Award. In de middag strijden de 8 finalisten voor de titel ‘Best Public Speaker 2013’. Alle finalisten krijgen een prijs van Pearson Education Benelux.

De winnaar van de Young Writers Award, geselecteerd door een panel van acht in Nederland werkende Britse journalisten en een oud winnaar, wordt ook tijdens de finale bekend gemaakt. Deze winnaar mag een schrijfcursus van een week volgen in een van de Arvon Foundation centra in het Verenigd Koninkrijk.

In de jury van dit jaar zitten onder andere Andrew Murray, directeur British Council en EU, Hans Steketee van het NRC Handelsblad, Ingrid de Beer van het Genootschap Nederland-Engeland en Simon Cottle van BBC Worldwide.

De winnaar van de Public Speaking Award wordt uitgenodigd om van 13 tot 18 mei 2013 deel te nemen aan de English- Speaking Union International Final for Public Speaking in Londen.

Meer informatie over de awards is te vinden op www.bbcawards.nl

Het dagblad nrc.next en FunX radio zijn officiële mediapartners van de BBC and ESU Awards 2013.

Citaten
"“De BBC and ESU Awards is een fantastisch initiatief dat studenten zelfvertrouwen en kennis kan geven die ze de rest van hun leven bij zich dragen. In een wereld waar de Engelse taal een belangrijk onderdeel is van de zakelijke communicatie, is het doel van de BBC Awards talent te voeden en de passie en toewijding die de scholieren voor hun ontwikkeling hebben te ondersteunen. Ik voel me vereerd dat ik dit jaar de finale mag presenteren.”" Zeinab Badawi - presentatrice van BBC's World News Today with Zeinab Badawi,
Afbeeldingen
Over BBC World News

BBC Global News bestaat uit BBC World Service, BBC World News television, bbc.com/news (de internationale online nieuwssite van de BBC), BBC Monitoring en BBC Media Action (de internationale organisatie voor ontwikkelingshulp van de BBC).

Wekelijks stemmen internationaal 256 miljoen kijkers af op de internationale nieuwsservices van het bedrijf, waaronder BBC World Service, de televisiezender BBC World News en bbc.com/news.

BBC World News en bbc.com/news, BBC’s commerciële internationale nieuws platforms, zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door BBC Global News Ltd. BBC World News is beschikbaar in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, en meer dan 360 miljoen huishoudens en 1,8 miljoen hotelkamers. De inhoud van het kanaal is ook beschikbaar via 173 cruiseschepen, 53 luchtvaartmaatschappijen en 23 mobiele netwerken. Bbc.com is een van de meest gerespecteerde merken op het internet en de wereldwijde nieuws content op de site biedt up-to-the-minute internationaal nieuws en diepgaande analyses voor pc's, tablets en mobiele apparaten tot 58 miljoen unieke gebruikers per maand.

 

berichten