Voorronde Voorschoten: Tien scholieren door naar kwartfinale BBC Awards

16 MAART 2013
Samenvatting
Na een spannende competitiedag bij The British School in the Netherlands in Voorschoten zijn de winnaars bekend van de laatste voorronde van de BBC and ESU Public Speaking Award 2013. Deze prestigieuze wedstrijd, die sinds 11 jaar wordt ondersteund door BBC Worldwide, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. De Engelse spreekvaardigheid van de kandidaten wordt getoetst evenals andere aspecten van spreken in het openbaar.

Van de 40 deelnemers in deze voorronde mogen tien kandidaten door naar de kwartfinale op 23 maart in Hilversum, waar scholieren vanuit het hele land samen komen en strijden om een plek in de nationale finale.

De volgende scholieren hebben een plekje in de kwartfinale bemachtigd:

  • Sjors van Geel, Erasmiaans Gymnasium, Rotterdam
  • Ninette Neuteboom, Wolfert van Borselen Tweetalig, Rotterdam
  • Rebecca Hersbach, The British School in the Netherlands, Voorschoten
  • Joshua Daley, The British School in the Netherlands, Voorschoten
  • Rachael Kretsch, International School of The Hague, Den Haag
  • Colin Tibben, Rijnlands Lyceum Oegstgeest
  • Uchechi Odikanwa, Rijnlands Lyceum Oegstgeest
  • Rick Veldhoven, Stanislas College Westplantsoen, Delft
  • Stefanie Brackenhoff, Stanislas College Westplantsoen, Delft
  • Milan Varenhorst, Erfgooierscollege, Huizen

kijk op www.bbcawards.nl voor winnaars uit de overige voorrondes.

Hieronder kun je de informatie en beeldmateriaal over de verschillende winnaars downloaden (zie kopje documents en images).

De BBC and ESU Awards worden georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) en BBC Worldwide, met support van de English-Speaking Union (ESU). De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse van scholieren in de Engelse taal te vergroten. Ruim 75 scholen uit alle provinciën van Nederland hebben scholieren ingeschreven voor deze competitie.

De wedstrijd bestaat uit de Public Speaking Award en Young Writers Award. Bij de Public Speaking Award geven de scholieren een vijf minuten durende speech over een vooraf bepaald onderwerp en beantwoorden dan drie minuten lang vragen over hun speech. Bij de Young Writers Award kunnen de deelnemers hun visie op een van de onderwerpen geven door middel van het schrijven van een opiniestuk van 600 woorden voor een krant

Halve finale en finale op 16 april 2013
Op dinsdag 16 april 2013 vinden zowel de halve finale als de finale plaats in de Sir Rufus studio op het Mediapark in Hilversum. In de ochtend strijden 16 kandidaten voor één van de 8 plaatsen in de finale van de Public Speaking Award. In de middag strijden acht scholieren voor de titel ‘Best Public Speaker 2013’. Tijdens de finale wordt ook de winnaar van de Young Writers Award bekend gemaakt.

Van 13 tot 18 mei 2013 mag de winnaar van de Public Speaking Award naar Londen om deel te nemen aan de English- Speaking Union International Final. Hij of zij neemt het daar op tegen winnaars uit de hele wereld.

www.bbcawards.nl

Foto credits: Henny de Mönnink Fotografie, Arnhem

Over BBC World News

BBC Global News bestaat uit BBC World Service, BBC World News television, bbc.com/news (de internationale online nieuwssite van de BBC), BBC Monitoring en BBC Media Action (de internationale organisatie voor ontwikkelingshulp van de BBC).

Wekelijks stemmen internationaal 256 miljoen kijkers af op de internationale nieuwsservices van het bedrijf, waaronder BBC World Service, de televisiezender BBC World News en bbc.com/news.

BBC World News en bbc.com/news, BBC’s commerciële internationale nieuws platforms, zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door BBC Global News Ltd. BBC World News is beschikbaar in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, en meer dan 360 miljoen huishoudens en 1,8 miljoen hotelkamers. De inhoud van het kanaal is ook beschikbaar via 173 cruiseschepen, 53 luchtvaartmaatschappijen en 23 mobiele netwerken. Bbc.com is een van de meest gerespecteerde merken op het internet en de wereldwijde nieuws content op de site biedt up-to-the-minute internationaal nieuws en diepgaande analyses voor pc's, tablets en mobiele apparaten tot 58 miljoen unieke gebruikers per maand.

 

berichten