Victor Muller, CEO Spyker Cars, aan het werk gezet in nieuwe BBC serie

Topmanagers verlaten directiekamer in nieuwe BBC World News serie

10 SEPTEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Vanaf 21 september volgt Escape from the Boardroom, een nieuwe serie van BBC World News, zes topfiguren uit het bedrijfsleven uit de gehele wereld. Ze duiken in de frontlinie van hun organisatie en willen daarmee hun bedrijf, personeel en klanten beter leren kennen. In de eerste aflevering wordt de Nederlandse CEO Victor Muller van het Nederlandse autobedrijf bedrijf Spyker Cars gevolgd.

De zakenwereld is de afgelopen tien jaar vergaand veranderd. Door de internationalisering is de concurrentiestrijd heviger dan ooit en om aan de top te blijven staan moet de moderne CEO een visionair zijn met een breed scala aan vaardigheden. Hij of zij moet niet alleen in staat zijn het hele plaatje te zien maar zich ook bewust zijn van de details die het bedrijf kunnen schaden.

In Escape from the Boardroom gaat de baas een aantal uitdagingen aan die door werknemers op verschillende niveaus in de organisatie zijn bedacht. Ze laten hun kantoor voor wat het is, en ervaren hun bedrijf vanaf de andere kant. De CEO’s worden overal in het hele bedrijf tewerkgesteld en rapporteren daarna aan hun medewerkers. Is het bedrijf in goede conditie, zodat het de internationale uitdagingen van nu met succes kan aangaan? Of wordt het toch weer terug naar de tekenkamer?

In de eerste aflevering van deze serie krijgt de CEO van Spyker Cars uitdagingen van zijn productieteam. Spyker Cars wil zijn nieuwe luxemodel presenteren op de prestigieuze autobeurs in Californië, Het conceptmodel van de Spyker B6 Venator, dat voor 118.000 euro werd gebouwd, werd vol lof onthaald tijdens de Autosalon in Genève dit jaar. Maar doet hij het net zo goed tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance. aan de andere kant van de Atlantische Oceaan?Er staat veel op het spel en het team vraagt zich of ze de auto klaar krijgen omdat Victor veranderingen blijft doorvoeren naarmate de deadline nadert. Zal Victor na deze opdrachten in staat zijn om het bedrijf naar een hoger level te tillen?

‘Wat ik heb geleerd van deze uitdaging is dat ik moet luisteren naar wat het team op de werkvloer te zeggen heeft en de drempel verlagen om naar me toe te komen om te laten zien wat voor problemen zij ondervinden als gevolg van mijn beslissingen. De consequenties van mijn beslissingen kunnen verreikend zijn, en ik zie niet altijd hoe ver en hoeveel ik daarmee hun werkzaamheden beïnvloed’, aldus Victor Muller, CEO Spyker Cars.

In de overige afleveringen worden de CEO’s van Oxfam, de Libanese Semsom Restaurants, The Intercontinental Hotel Group en Woolworths gevolgd.

Deze Nederlands getinte uitzending van Escape from the Boardroom -  in opdracht van en geproduceerd in samenwerking met The Open University door Twofour – wordt uitgezonden op zaterdag 21 september om 4.10 uur en  17.10 uur en zondag 22 september om 11.10 uur en 23.10 uur op BBC World News.

Ga voor meer informatie over BBC World News en hoe u de zender kunt ontvangen of de tv-gids naar bbc.com/tvschedule.

Citaten
"Wat ik heb geleerd van deze uitdaging is dat ik moet luisteren naar wat het team op de werkvloer te zeggen heeft en de drempel verlagen om naar me toe te komen om te laten zien wat voor problemen zij ondervinden als gevolg van mijn beslissingen. De consequenties van mijn beslissingen kunnen verreikend zijn, en ik zie niet altijd hoe ver en hoeveel ik daarmee hun werkzaamheden beïnvloed" Victor Muller, CEO Spyker Cars
Afbeeldingen
Video's
Over BBC World News

BBC Global News bestaat uit BBC World Service, BBC World News television, bbc.com/news (de internationale online nieuwssite van de BBC), BBC Monitoring en BBC Media Action (de internationale organisatie voor ontwikkelingshulp van de BBC).

Wekelijks stemmen internationaal 256 miljoen kijkers af op de internationale nieuwsservices van het bedrijf, waaronder BBC World Service, de televisiezender BBC World News en bbc.com/news.

BBC World News en bbc.com/news, BBC’s commerciële internationale nieuws platforms, zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door BBC Global News Ltd. BBC World News is beschikbaar in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd, en meer dan 360 miljoen huishoudens en 1,8 miljoen hotelkamers. De inhoud van het kanaal is ook beschikbaar via 173 cruiseschepen, 53 luchtvaartmaatschappijen en 23 mobiele netwerken. Bbc.com is een van de meest gerespecteerde merken op het internet en de wereldwijde nieuws content op de site biedt up-to-the-minute internationaal nieuws en diepgaande analyses voor pc's, tablets en mobiele apparaten tot 58 miljoen unieke gebruikers per maand.

 

berichten